Injectie In Heup Als Alternatief Voor Heupprothese

Gepubliceerd sep. 10, 23
5 min read

Artrose Heup: Injectie En Oefeningen

Een bijzondere groep vormen patiënten met een kunstheup die zelf geen klachten hebben en zeer actief hun heup gebruiken (heupprothese). Dit zijn vooral relatief jonge patiënten die door de ingebrachte kunstheup weer een 'normaal' leven willen leiden. Bij deze patiënten kan zich botontkalking (bijvoorbeeld door slijtage van het materiaal) ontwikkelen. Dit is alleen op een röntgenfoto te zien.

Desondanks kan zich toch botontkalking ontwikkelen. De arts zal dan soms een operatie adviseren, ondanks dat de patiënten geen klachten hebben. Het kan dan gaan om het uitruimen van de ontkalkingshaard en het opvullen met bot. Dat moet groot botverlies en eventuele loslating van de prothese voorkomen. patellofemoraal pijnsyndroom operatie - Wat is een totale heupprothese?. Daarom kan het bij jonge patiënten van belang zijn dat kunstgewrichten regelmatig worden gecontroleerd door de orthopedisch chirurg, waarbij dan ook röntgenfoto’s gemaakt worden.

Als u aan de beurt bent, krijgt u een telefonische oproep van deze afdeling. Daarna krijg u een brief thuis gestuurd met hierop uw operatiedatum. Twee werkdagen van tevoren krijgt u bericht; u hoort dan het tijdstip van de operatie op de eerder aangegeven datum. De My, Mobility-app helpt u uw operatie en tijdens het herstelproces (na de operatie).

Geplande Totale Heupprothese

Lees meer over de app My, Mobility De My, Mobility-app vertelt welke oefeningen u wanneer moet doen en houdt bij hoe dit gaat. Ook geeft de app af en toe een vragenlijst die u kunt invullen waarmee uw herstel wordt gemeten. Na uw operatie moet u herstellen. U kunt niet meteen weer alles zelf doen (Meteen naar huis na een totale heupprothese).

Denk bijvoorbeeld aan:Wie doet het huishouden? Welke aanpassingen in huis zijn nodig? Welke hulpmiddelen heb ik nodig? Huishouden, Boodschappen doen, koken, stofzuigen etc. kunt u de eerste tijd na de operatie nog niet zelf doen. De eerste 6 weken loopt u met 1 of 2 krukken om uw geopereerde been te ontzien.

Dat geeft u rust tijdens uw opname. Maak daarom alvast afspraken met familie en vrienden (Heup, nieuw, dagbehandeling). Kunt u geen familie of vrienden regelen, informeer dan alvast bij de instelling van gezinszorg in uw woonplaats om extra zorg/ondersteuning te regelen. De instelling van gezinszorg kan u alles vertellen over de mogelijkheden van huishoudelijke hulp en de kosten. Heupinjectie arthrografie.

Zorggids Totale Heup Prothese

Thuiszorg, U kunt zelf thuiszorg aanvragen voor uw operatie in het ziekenhuis. De thuiszorg kan u bijvoorbeeld helpen bij:Wassen, Aan- en uitkleden, Medicatie toedienen, Pleisterwissel, U kunt een thuisorganisatie inschakelen als u tijdelijk of voor een langere periode hulp nodig heeft. U bepaalt zelf van welke organisatie u de thuiszorg wilt ontvangen.

Behandeling - Heup ArtroseWat Is Een Totale Heupprothese?

De wijkverpleegkundigen van deze organisatie kijken samen met u welke zorg u nodig heeft en of u voor deze thuiszorg in aanmerking komt. Heeft de thuiszorgorganisatie die u kiest een contract met uw zorgverzekeraar? Dan krijgt u wijkverpleging voor 100% vergoed uit uw basisverzekering. Behandeling - heup artrose. Is dat niet het geval en wilt u weten wat u vergoed krijgt? Kijk dan in uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Kijk hiervoor op de website en/of www. zorghotels.nl. In de meeste gevallen moet u rekenen op een eigen bijdrage (Heupprothese zorgaanbod). De voorwaarden vindt u in uw zorgpolis. U kunt ook informeren bij uw zorgverzekeraar. Hulpmiddelen, Vooraf moet u een aantal hulpmiddelen regelen. De meeste middelen kunt u huren bij de thuiszorgwinkel in uw regio:Krukken.

Heupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, Hoe Werkt Het?

Toiletverhoger: doordat u hoger zit verkleint u de kans dat de heupkop uit de kom schiet. Postoel: voor als u ‘s nachts regelmatig naar het toilet gaat en dat op een andere verdieping is dan uw slaapkamer (Artrose/slijtage aan de heup). Antislipmat in de douche: hiermee vermindert u het risico op uitglijden. Speciale (lange) schoenlepel - Heupprothese of operatie van de heup.

U dient op de operatiedag de krukken (het liefst na de operatie) mee te laten nemen (door bijvoorbeeld het bezoek). Aanpassingen in huis, Bad: we adviseren u de eerste 6 weken na de operatie geen gebruik te maken van het bad. Bij het in- en uitstappen kunt u een verkeerde beweging maken, waardoor de heupkop uit de kom kan schieten - Aandoening: Revisie heupprothese.

Stoel: zorg ervoor dat u een hoge stoel met armleuningen heeft, waarop u plezierig zit en waaruit u makkelijk kunt opstaan. Bed: uw heup mag niet te ver buigen. Daarom moet uw bed minstens tot kniehoogte komen. Als uw bed te laag is, kunt u bedklossen huren bij de thuiszorgwinkel.

Heupprothese: Wanneer Kom Je In Aanmerking?Uw arts geeft aan hoelang van tevoren u met de medicijnen moet stoppen (Artrose/slijtage aan de heup). Het is belangrijk dat u ook aan de trombosedienst doorgeeft dat u een aantal dagen met uw medicijnen stopt. Voor de ingreep controleren we uw bloed. Is uw bloed nog te dun, dan kan de ingreep niet doorgaan en plannen we met u een nieuwe afspraak.

KnieprotheseGeplande Totale Heupprothese

Lees meer over uw opname op de pagina van Voorbereiding Opname - versleten heup. Hier staat onder meer welke spullen u nodig heeft in het ziekenhuis. Zorg ervoor dat u geen make-up draagt, ook geen nagellak. Het is noodzakelijk dat u voor de operatie een bepaalde periode niet eet of drinkt (‘nuchter’ blijft).

Heupvervanging HeupprotheseHeupslijtage Artrose En Prothesen
Operatie HeupArtrose Heup: Injectie En Oefeningen

knie operatie

Als u niet nuchter bent tijdens de ingreep, is de kans groter dat er tijdens de ingreep eten en drinken uit uw maag in uw longen terechtkomt. Dit kan leiden tot een ernstige longontsteking. Het is dus belangrijk dat u zich aan onderstaande voorschriften houdt. Als u niet nuchter bent, zullen wij er voor uw veiligheid voor kiezen om de operatie niet door te laten gaan - Wat is een totale heupprothese?.

Meer van Verzorging

Navigation

Home

Latest Posts

Knieoperatie

Published Sep 24, 23
6 min read

Rapport Van De Oogarts - Oogheelkunde

Published Sep 23, 23
6 min read

Heupvervanging Heupprothese

Published Sep 22, 23
6 min read