Heupvervanging Heupprothese

Gepubliceerd sep. 17, 23
4 min read

Wat Is Een Totale Heupprothese?

Ik Herstel Van De Operatie Voor Een KunstheupHeupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, Hoe Werkt Het?

Daarom moet u voorzichtig zijn met bepaalde bewegingen (zie leefregels), zeker in de eerste maanden. Na tien jaar werkt de prothese nog goed bij ongeveer 98 van de honderd geopereerde patiënten (98%) en na twintig jaar nog bij ongeveer 94 van de honderd patiënten. Het gezonde heupgewricht bestaat uit een kop en een kom.

Een deel van uw bekken vormt de kom. Omdat de gewrichtsoppervlakken in een gezonde heup worden bedekt met glad kraakbeen kunt u het gewricht soepel en pijnloos bewegen. Maar als u artrose heeft, is het kraakbeen beschadigd en zijn er vaak bot-uitsteeksels rondom het gewricht. Dit veroorzaakt pijn en stijfheid.

Heupprothese / Operatie

De chirurg zaagt de zieke kop van het dijbeen af en plaatst een nieuwe heupkop van metaal of keramiek aan een steel in het dijbeen - De geschiedenis van de heupprothese. De zieke heupkom wordt uitgefreesd en u krijgt een nieuwe kom van metaal en/of kunststof. Deze nieuwe kop en kom vormen samen een mooi glad gewricht, zodat u weer soepel kunt bewegen.

Voor het herstel maakt dit niet uit. Heup, nieuw, dagbehandeling. U heeft na de operatie een litteken vanaf de zijkant van het bovenbeen tot over de heup. Heupslijtage artrose en prothesen. Kijk voor een filmpje over het plaatsen van een heupprothese op de website van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging: Bij het plaatsen van een nieuwe heup zijn er verschillende mogelijkheden om bij het heupgewricht te komen (Ik herstel van de operatie voor een kunstheup).

Is Mijn Heupprothese Toe Aan Vervanging?

Behandeling - Totale HeupprothesePlaatsing Nieuwe Heup

Beide methodes worden wereldwijd al lang gebruikt, maar de achterste benadering is veruit de meest gebruikte. In het MUMC+ gebruiken we ook de achterste benadering. Deze benadering is voor alle patiënten geschikt, geeft de chirurg een goed overzicht over het operatiegebied en leidt iets minder vaak tot complicaties dan een voorste benadering (Herstel na plaatsing van een heupprothese).

mumc.nl/heupprothese-voorste-achterste-benadering voor een uitgebreide bespreking van de voor- en nadelen van beide soorten operaties en uitleg waarom we in het MUMC+ kiezen voor de achterste benadering - Heupprothese, totale polikliniek versie. De resultaten van heupoperaties via de achterste benadering in het MUMC+ worden als uitstekend beoordeeld door patiënten. Tijdens de operatie wordt uw heupkop verwijderd.

Heupslijtage En Heupprothese

Dat is jammer, omdat met het verwijderde bot andere patiënten geholpen kunnen worden. Of uw bot geschikt is voor donatie, hangt af van uw medisch voorgeschiedenis. Als uw bot geschikt is, kunnen we u voor de operatie vragen erover te denken of u uw bot wilt doneren. U krijgt dan een informatiebrief hierover van ons.

Vind Het Beste Ziekenhuis Voor HeupslijtageWat Is Een Totale Heupprothese?
Slijtage KnieBehandeling - Heup Artrose

Doneren van uw bot kan namelijk alleen maar plaatsvinden als u uitdrukkelijk toestemming hiervoor geeft. Bij de meeste patiënten verloopt de operatie zonder problemen. Toch is het belangrijk dat u weet welke complicaties kunnen vóórkomen. Dit zijn: Het plaatsen van een totale heupprothese is een grote operatie en geeft altijd enig bloedverlies. knieprothese.

Slijtage Knie

Maar ook na de operatie kan er nog enig bloedverlies optreden. U kunt daardoor tot zes weken na de operatie een dik, blauw en stijf been hebben. Dit is normaal bij deze operatie. Heupprothese: algemene informatie over uw kunstheup. We noemen een bloeding pas een complicatie als u veel bloed verliest. De kans hierop is groter bij gebruik van bepaalde antistollingsmedicijnen.

Bij een grote nabloeding kan het zijn dat u langer bent opgenomen en dat uw herstel langzamer gaat. Een vaak voorkomende complicatie is langdurige stijfheid en pijn. De oorzaak van de stijfheid is ingroei van littekenweefsel langs de prothese. patellofemoraal pijnsyndroom operatie. Dit kan gebeuren op plaatsen waar tijdens de operatie bot, kraakbeen of banden verwijderd werden.

Heupprothese En Revisie Heupprothese

U kunt de verstijving van dit littekenweefsel verminderen door meteen na de operatie met oefenen te beginnen - Uw heupoperatie stap voor stap. Het risico op een infectie van de prothese is ongeveer 1% (1 op de 100 patiënten). Een infectie is in de meeste gevallen goed met antibiotica te behandelen. Als de infectie niet verbetert met antibiotica, moet u opnieuw geopereerd worden.

Ook bij bepaalde ingrepen, bijvoorbeeld bij de is er kans dat bacteriën in de bloedbaan en zo bij uw prothese terecht komen. Wij adviseren u daarom om een aantal dagen antibiotica te nemen voordat u deze ingrepen krijgt. Neem bij twijfel contact met ons op. Als uw heup toch geïnfecteerd raakt, worden ook antibiotica gegeven of kan in uitzonderlijke gevallen een operatie nodig zijn.

Heupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, Hoe Werkt Het?Bij de operatie kan een ader van uw onderbeen verstopt raken door een bloedprop (trombosebeen) (Is mijn heupprothese toe aan vervanging?). Als deze bloedprop uit de ader loskomt en met het bloed mee stroomt naar de longen, kan dit een longembolie veroorzaken - Ik herstel van de operatie voor een kunstheup. Dit is een verstopping van een van de bloedvaten van de longen, waardoor de longen schade oplopen.

Meer van Cosmetisch

Navigation

Home

Latest Posts

Knieoperatie

Published Sep 24, 23
6 min read

Rapport Van De Oogarts - Oogheelkunde

Published Sep 23, 23
6 min read

Heupvervanging Heupprothese

Published Sep 22, 23
6 min read