Plaatsing Nieuwe Heup

Gepubliceerd sep. 18, 23
6 min read

Plaatsing Nieuwe Heup

Beweeg nu alleen uw knieën van elkaar af, uw voeten blijven staan. (Staand oefenen) Ga rechtop staan. Om uw evenwicht te bewaren, houdt u zich goed vast met uw handen, bijvoorbeeld aan de tafel. Til uw gestrekte geopereerde been zijwaarts op. (Staand oefenen) Op dezelfde wijze achterwaarts. (Staand oefenen) Breng uw been naar voren, buig tegelijkertijd uw knie tot maximaal 90 graden.

Patellofemoraal Pijnsyndroom OperatieVervanging Heupgewricht - Algemene Informatie

Houd uw rug recht. Probeer (na overleg met uw fysiotherapeut) de oefeningen die u staande doet, ook eens uit te voeren met uw niet-geopereerde been (Heupprothese, totale polikliniek versie).

Het voordeel van deze manier van het plaatsen van de prothese is dat patiënten sneller herstellen. Dit is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken. Bij de voorste heupbenadering worden minder spieren losgemaakt die belangrijk zijn voor het herstel waardoor de patiënt met name in de eerste zes weken sneller herstelt. Maar de voorste benadering heeft niet alleen voordelen.

Is Mijn Heupprothese Toe Aan Vervanging?

Uit de literatuur blijkt dat de kans dat de patiënt opnieuw moet worden geopereerd groter is. Totale heupprothese. Die tweede operatie kan nodig zijn omdat de prothese niet goed staat of omdat er een botbreuk is ontstaan tijdens of na het plaatsen van de prothese. De orthopedisch chirurgen van het Maasstad Ziekenhuis kiezen er voor om per patiënt na te gaan of deze voor deze benadering geschikt is.

De voorste benadering is minder geschikt voor zware of zeer gespierde patiënten. Bij deze patiënten is de kans op complicaties groter en zal geadviseerd worden om de heup via de posterolaterale (achterste) of direct laterale (zijwaartse) benadering te laten plaatsen. Uw orthopedisch chirurg zal u hierin adviseren en de voors en tegens van de verschillende benaderingen in uw specifieke geval bespreken - operatie heup.Bovendien is er in het Maasstad Ziekenhuis zeer veel ervaring met alle benaderingen. De posterolaterale (achterste) of direct laterale (zijwaartse) benadering hebben zich op de lange termijn bewezen en geven voorspelbaar goede resultaten. Heeft u last van pijnklachten door heupartrose en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een totale heupprothese operatie via de voorste benadering? Dokter Bakx en dokter Kingma kunnen deze operatie uitvoeren en bespreken dit graag met u.

Een Nieuwe Heup (Heupprothese)

Een totale heupprothese via de zijkant van uw been of een totale heupprothese via de voorkant van het been (AMIS-procedure). AMIS staat voor anterior minimal invasive surgery. Bij deze operatie wordt het hele heupgewricht vervangen. Dus zowel de kop als de kom (Heupprothese plaatsen - Behandeling). De orthopeed plaatst het nieuwe gewricht via de voorzijde van uw been, waardoor er zo min mogelijk letsel aan de spieren ontstaat.

De orthopeed maakt samen met u een keuze. Beide operaties duren ongeveer 1 uur (Heupprothese en revisie heupprothese). Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt met 'Actief Herstel'. Het betekent dat we uw conditie al voor de operatie in kaart brengen, zodat we u na de operatie goed kunnen begeleiden. Praktisch direct nadat u weer terug bent op de afdeling komt de fysiotherapeut langs en begint u te werken aan uw herstel.

U gaat naar huis met de nodige afspraken: na 2 weken: afspraak op het wondenspreekuur na 3 (AMIS) of 7 weken: afspraak bij de fysiotherapeut na 6 weken: afspraak voor een röntgenfoto en de orthopeed Reken op een periode van 3 tot 6 maanden voordat u volledig bent hersteld. Uw persoonlijke omgeving is (na inloggen) te vinden in Mijn, ZGV onder E-zorg, nadat u hiervoor bent aangemeld.

Artrose Heup: Injectie En Oefeningen

Ik Herstel Van De Operatie Voor Een KunstheupHeupslijtage En Heupprothese

Het herstel na een heupoperatie duurt enkele maanden tot een jaar. Na de operatie komt u terug bij de chirurg voor controles: Binnen 2 maanden na de operatie controleert de chirurg of de wond goed geneest en of u uw heup goed kunt gebruiken. Na een jaar controleert de chirurg of u klachten heeft en of uw heup goed beweegt. operatie heup.

Heupprothese Operatie - Medisch CentrumHeup, Nieuw, Dagbehandeling

Daarvoor maakt de chirurg uw heup opnieuw open door hetzelfde litteken. Alle onderdelen worden schoongespoeld met een zoutoplossing. U krijgt ook antibiotica. Heup, nieuw, dagbehandeling. Eerst via een infuus en later pillen. Heel soms moet de kunstheup weer verwijderd worden..

Wij zoeken patiënten die deel willen nemen aan deze studie. Wordt u binnenkort bij OCON behandeld in verband met artrose van uw heup, knie of schouder en wordt u in het kader hiervan geopereerd? Of staat een revisie operatie aan één van deze gewrichten gepland? Uw orthopeed zal u vragen deel te nemen aan het onderzoek.

Heupslijtage Artrose En Prothesen

In enkele gevallen kunnen er na verloop van tijd opnieuw klachten van de nieuwe heup ontstaan (zie figuur 1). Wanneer er problemen zijn met de heupprothese dan moeten patiënten mogelijk opnieuw een operatie ondergaan waarbij de heupprothese deels of in zijn geheel vervangen wordt. Dit wordt een (totale) heuprevisie genoemd.

Heupprothese, Totale Polikliniek VersieDe Totale Heupprothese

Klachten heupprothese, Er zijn verschillende factoren die complicaties van de heupprothese kunnen veroorzaken:Mensen bij wie een heupprothese is geplaatst moeten ervan uit kunnen gaan dat deze prothese een aantal jaren meegaat. Maar helaas is een heupprothese niet voor eeuwig: ook een prothese kan slijten. Gelukkig is de moderne heupprothese vaak in staat om meer dan 10 jaar mee te gaan.

Het risico op een infectie bij de heupprothese is groter bij bijvoorbeeld diabetespatiënten, reumapatiënten, mensen met overgewicht en mensen die roken - Heupprothese - Operatie, Pijn, Revalidatie, hoe werkt het?. Gebroken botten rondom de prothese, Soms kunnen er breuken ontstaan in de botten rondom de prothese, bijvoorbeeld een breuk in het dijbeen (Meteen naar huis na een totale heupprothese). De prothese moet dan soms vervangen worden door een nieuwe, langere prothese.

Heupartrose, Wel Of Geen Operatie?

Meestal is het, ondanks de eventuele afwezigheid van klachten, noodzakelijk om de prothese te vervangen. Een nieuwe heup (heupprothese). Een losliggende prothese kan namelijk het bot zodanig aantasten dat een plaatsing van een nieuwe heup in de toekomst problematisch kan worden. Uw behandelende orthopedisch chirurg zal dit uitvoerig met u bespreken. Instabiliteit van de prothese, Na het plaatsen van een heupprothese zal het weefsel rondom de prothese zich moeten herstellen.

Gedurende deze periode zal de patiënt voorzichtig moeten zijn met bepaalde bewegingen om ervoor te zorgen dat de heup niet uit de kom gaat (zgn. luxatie). Ook na een lange periode na het plaatsen van de heupprothese bestaat er een kleine kans dat de nieuwe heup uit de kom raakt.

Na het plaatsen van een heupprothese kunnen er altijd klachten ontstaan. Normaal gesproken neemt de pijn langzaam af wanneer er een nieuwe heup geplaatst is. In enkele gevallen houdt de pijn aan en voelt de heup niet stabiel. Het is ook mogelijk dat de pijn eerst afgenomen is, maar na een tijdje weer toeneemt.

Heupprothese / Operatie


versleten heup

De pijn is vaak in de lies, bil of bovenbeen gelokaliseerd en met name aanwezig bij het belasten van de heup. Bij een diepe buiging of bij het zitten op een lage stoel of WC kan de heup uit de kom raken. Dit geeft direct pijn in de heup waardoor de patiënt niet meer op het been kan staan.

Meer van Correcties

Navigation

Home

Latest Posts

Knieoperatie

Published Sep 24, 23
6 min read

Rapport Van De Oogarts - Oogheelkunde

Published Sep 23, 23
6 min read

Heupvervanging Heupprothese

Published Sep 22, 23
6 min read